about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
نفوذ
1405/04/04 - 12:52- تروریسم سایبری

نفوذ رژیم صهیونیستی با استارلینک به ایران

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی ادعا کرد که اسرائیل ده‌ها هزار سیستم استارلینک را به ایران قاچاق کرده است.

بازار
1405/02/02 - 13:10- بررسی تخصصی

بازار سیاه فیلترشکن در زمان قطع اینترنت؛ از قیمت‌های میلیونی تا موج گسترده کلاهبرداری

مقاله ای از کارشناس سایبری مهیار خدادادی پیرامون مسئله فیلتر شکن ها در زمان قطعی اینترنت بین المللی

آیا
1405/04/01 - 14:49- جنگ سایبری

آیا رسانه‌ای کردن حملات سایبری برای ایران بازدارندگی ایجاد می‌کند؟

در سال‌های اخیر، اخبار متعددی درباره نفوذ و عملیات‌های سایبری منتسب به ایران و محور مقاومت با بازتاب گسترده رسانه‌ای همراه بوده است. برخی این اقدامات را نشانه‌ای از قدرت سایبری و عاملی جهت بازدارندگی در برابر دشمنان می‌دانند و برخی دیگر معتقدند بخش مهمی ا

آیا اشخاصی که در فضای مجازی و غیرمجازی به مقدسات توهین کرده‌اند و منکر ضروریات دین شده‌اند و محور توسعه فساد و فحشا و بی‌دینی در بین مردم و جوانان شده‌اند طبق قوانین موجود به مجازات مقرّر شرعی و قانونی رسیده‌ و می‌رسند؟!

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ، قوه قضائیه به عنوان قوه ناظر بر حُسن اجرای قوانین (بند 3 اصل 156 قانون اساسی) و قوه مسئول پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین (بند 5 همان اصل) و به عنوان قوه‌ای که لزوماً مجتهدی عادل و مدیر و مدبّر در رأس آن قرار گرفته است (اصل 157 قانون اساسی) مستقیماً نسبت به قُبح شکنی از ارتکاب گسترده محرمات و اشاعه فحشای در سطح جامعه باید به جامعه دینی پاسخگو باشد.

رئیس قوه قضائیه باید در ضمن پاسخگویی و تنویر انبوهی از سؤالات و ابهاماتی که به عملکرد قوه تحت ریاست ایشان وارد است، مسئولانه به سوالات زیر پاسخ دهند:

1- اگر حسب اعلام مسئولان آن قوّه، قوانین فعلی برای مبارزه با گناه شرعی کشف حجاب کافی است، دلیل و توجیه منطقی تنظیم لایحه عفاف و حجاب توسط ایشان و ارسال آن به دولت و مجلس چه بود؟

2- اگر قوانین فعلی برای جمع کردن بساط کشف حجاب کافی است چرا گناه شرعی و ممنوع قانونی کشف حجاب با احکام صادره از سوی محاکم جمع نشده است؟ دقیقاً چه تعداد پرونده در این خصوص تشکیل شده؟ چه تعداد منتهی به صدور حکم قطعی شده است؟ چه تعداد از این احکام قطعی به دقت  اجرا شده است؟

3- آیا اشخاصی که در فضای مجازی و غیرمجازی به مقدسات توهین کرده‌اند و منکر ضروریات دین شده‌اند و محور توسعه فساد و فحشا و بی‌دینی در بین مردم و جوانان شده‌اند طبق قوانین موجود و اصل 167 قانون اساسی، که در موارد سکوت و ناکارآمدی قوانین، فتاوای فقهی را مستند صدور احکام محاکم دانسته، به مجازات مقرّر شرعی و قانونی رسیده‌ و می‌رسند؟ چه تعداد پرونده برای چه اشخاصی منتهی به صدور و البته اجرای احکام قطعی شده است؟

4- آیا شما از حجم پرشمار قرارهای متعدد منع تعقیب و تعویق صدور حکم و احکام بی‌شمار برائت یا احکام غیربازدارنده متضمن مجازات‌های خفیف و تعلیقی که به بهانه‌های مختلف نسبت به مرتکبین جرایم منافی عفت و اخلاق عمومی صادر می‌شود مطّلعید. آیا در خصوص نقش این آراء قضایی صادره از قوه تحت امر شما در تجرّی و جسارت‌یابی دشمنان اخلاق و عفت تحقیق متقنی در دستگاه قضایی انجام شده است؟

بی‌تردید احاله دادن پاسخ سؤالات فوق به استقلال قضات، برای مُجاب کردن مخاطب مطلع چندان موجّه نیست؛ زیرا طبق بند 3 اصل 158 قانون اساسی، استخدام قضات شایسته‌ای که غیرت دینی‌شان اجازه تسامح و سهل‌انگاری در اقامه احکام دینی را ندهد، وظیفه رئیس قوه قضائیه است.

دکتر محمد مهدی توکلی؛ دکتری حقوق از دانشگاه تهران

منبع:

تازه ترین ها
افزایش
1405/04/22 - 17:27- اروپا

افزایش جرایم سایبری در اسپانیا

قربانیان جرایم سایبری در اسپانیا نسبت به سال گذشته ۹.۳ درصد افزایش یافته است.

نظارت
1405/04/22 - 16:34- اروپا

نظارت مالی بر ارائه دهندگان خدمات ابری در بریتانیا

ارائه دهندگان خدمات ابری حیاتی با نظارت جدیدی برای محافظت از زیرساخت‌های مالی بریتانیا روبرو هستند.

احضار
1405/04/22 - 16:14- جرم سایبری

احضار سفیر روسیه در فرانسه در پی حملات سایبری

وزیر امور خارجه فرانسه اعلام کرد این کشور در روزهای آینده سفیر روسیه در پاریس را در واکنش به آنچه یک کارزار گسترده حملات سایبری علیه کشورهای اروپایی، از جمله فرانسه، خوانده شده است، احضار خواهد کرد.